Even een kort artikel om wat dingen duidelijk te maken qua gebruik van TrainingPeaks. Vooral omdat ik veelal dezelfde vraag krijg en jullie heel veel van deze dingen gewoon zelf kunnen.

Zoals jullie misschien wel weten is jullie belasting ingedeeld op een aantal niveau’s:

  • Macro – langere periode (maanden)
  • Meso – weekbasis
  • Micro – dagbasis

Ik denk daar best goed en lang over na om dit voor jullie zo goed mogelijk te bedenken om er voor te zorgen dat jullie geen overbelasting krijgen en wel jullie opgestelde doelen kunnen bereiken.

Binnen een week mogen jullie in principe gewoon schuiven met de trainingen zoveel jullie willen (hou wel even rekening met herstel svp). Maar niet over een week heen schuiven. Een training die op zondag niet lukt, dus niet op maandag proberen te doen. Concreet: op micro (dag) mag je schuiven binnen de week wat je wilt. Hoe dit schuiven kan en moet kom ik dadelijk nog op terug.

Om een gewijzigde training weer in je horloge te krijgen moet je altijd na een verplaatsing je horloge even synchroniseren. Doe deze verplaatsing bij voorkeur voordat je gaat lopen en niet achteraf. Bij verplaatsing vooraf wordt in TP namelijk de koppeling automatisch verzorgd en scheelt dat mij gewoon weer wat extra werk.

Hoe moet je nu zaken verplaatsen in TP?

Er zijn in TP twee soorten abonnementen, het gratis abonnement en het betaalde abonnement. Met het gratis abonnement kun je geen zaken naar de toekomst verplaatsen. Alleen verplaatsingen in het verleden en heden zijn toegestaan. Je kunt dus niet de training van “vandaag” naar “morgen” verplaatsen met het gratis abonnement. Als je dit toch wil, dan moet je even een dag wachten en dan de training van “gisteren” naar “vandaag” verplaatsen.

Het verplaatsen gaat als volgt in zijn werk (op mijn iPhone, ik vermoed dat dat op Android niet veel anders zal gaan):

1. Open je training in de app

Ga via de menu optie “feed” naar je training toe en klik er op.

2. Pas de training aan

De training wordt geopend en vervolgens kun je deze aanpassen.

3. Verander de datum

Pas de datum aan. Let op, met de gratis versie kan dit niet een datum in de toekomst zijn.

Samengevat: Binnen dezelfde week kun je schuiven zoveel je wilt, hou alleen herstel goed in de gaten. Niet over de week heen verschuiven. Verplaatst de training svp voor je gaat trainen, dan wordt de koppeling in TP automatisch bijgewerkt en scheelt mij weer wat tijd. Als je iets aanpast in TP altijd daarna even je horloge synchroniseren.

Delen via: