Het inlopen van nieuwe schoenen is iets waar iedereen natuurlijk wel van weet dat het belangrijk is. Je gaat tenslotte niet op nieuwe schoenen ineens je marathon lopen. Dat is vragen om ellende.

Zoals jullie weten ben ik herstellende van een blessure en gisteren op de baan was ik aan het praten met een groepje van 3 mensen (samen goed voor een stuk of 100 marathons) over mijn blessure. Volgens hun was de oorzaak van mijn blessure ofwel een overbelasting doordat ik veel te snel opgebouwd had, of iets in mijn schoenen had. Nu let ik natuurlijk heel erg goed op in mijn schema’s, dus dat eerste kan het echt niet zijn en ik had ook netjes opgebouwd in mijn nieuwe schoenen.

Oude schoenen met bijna geen demping uitgedaan, nieuwe gekocht en deze gewoon weer netjes altijd gedragen, gewoon meteen 70km in de week aangedaan. Ze waren allemaal aan het lachen over hoe dom je kunt zijn. Mijn klachten begonnen ook echt toen ik nieuwe schoenen kreeg.
Strekking van het verhaal. Leer van mijn fouten en wissel je schoenen af. Als je normaal 1000km met nieuwe schoenen doet, koop dan bij 700km al nieuwe en doe deze nieuwe schoenen bijv. 1x of 2x in de week aan.

Morgen maar lekker even mijn oude schoentjes aandoen voor kort loopje 😉

Delen via: