Een paar weken geleden kwam ik er toevallig achter dat de importeur van het supplementenmerk wat ik al jaren gebruik toevallig 1 dorp verder zit. Mijn supplementen bestel ik trouwens al jaren online in Barendrecht. Ik heb die mensen een mail gestuurd over deze toevalligheid en tevens wat informatie over het feit dat ik KiKa loper was (ja, ik was gewoon uit op geld). Het heeft helaas niets voor KiKa opgeleverd, wel kan ik gratis gebruik maken van hun therapeut voor een gratis advies over welke supplementen ik het beste kon gebruiken bij onze tak van sport en een analyse van de supplementen die ik nu gebruik.

In eerst instantie kreeg ik alleen de suppletie richtlijnen gestuurd (kan ik helaas niet bijsluiten, maar stuur even een pb als je interesse hebt). Na een telefoongesprek kwam ik uit op de volgende lijst van supplementen (die ik grotendeels al gebruik). Allen van NowFoods:
1. Adam (multivitamen), 2 stuks per dag

2. Calcium/magnesium, 1 stuk per dag

3. L-Glutamine, 1 stuk per dag

4. Vitamine D3-5000, 1 stuk per dag

5. Ultra omega 3 (visolie), 1 stuk per dag

Verder adviseerde zijn nog om na training extra eiwitten en koolhydraten te nemen, maar mijn huidige recovery drink (AMACX) die ik na de training inneem was ook voldoende. Voornamelijk nodig bij hele lange duurlopen en intensieve interval trainingen, hierdoor wordt het herstel bespoedigd.
Ik wil geen reclame maken, maar de goedkoopste in Nederland qua deze supplementen is nog steeds www.body-supplies.nl (stuur pb naar mij als je kortingscode van 5% wilt hebben). Ik kan ook rechtstreeks bij de importeur bestellen (ze leveren ook aan particulieren), maar die zijn hoger dan bij body-supplies.
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Delen via: