Ja, heel simpel eigenlijk. Hoe graag wil je het.

Iedereen heeft doelen, doelen die hij/zij wil bereiken. In het normale leven, maar ook zeker in onze sport “hardlopen”. Iedereen zegt dat ze die doelen willen halen, maar hoe graag wil je dat, wat heb je daar voor over, wat kun je daar voor laten staan.

Natuurlijk, geen enkele recreant kan zijn hele leven omgooien voor dat ene doel. Er zijn altijd nog zaken die voorgaan, werk, familie, andere verplichtingen. Maar buiten dat, moet je wel doelen stellen dan? Hoe eerlijk ben je tegen jezelf. Wat heb je er voor over om dat ene doel wat je gesteld hebt te bereiken, hoe ver ben je bereid te gaan? Vaak wordt er wel het nodige van je verwacht, moet je buiten je comfort zone gaan.

Ik hoor het zo vaak “Ja maar, dat kan ik helemaal niet”. Kun je het niet, of wil je het niet? Dingen gaan nu eenmaal niet in een keer. Lopen kon je als baby ook niet de eerste keer, fietsen ook niet, autorijden ook niet, dus waarom verwacht je dan dat het doel wat je jezelf hebt gesteld wel in 1x kunt halen, of accepteer je dat het misschien in kleine stapjes gaat.

De grote vraag van dit alles is eigelijk….. “geef je op”. Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat altijd kreeg, dan gaat er dus vrij weinig veranderen. Of blijf je doorgaan, hoe moeilijk het ook is, hoe zwaar het ook is, hoe complex het ook is?

Aangezien jij als lezen Chuck Norris niet bent, zal het met vallen en opstaan gaan. Blijft het moeilijk, blijft het afzien. Maar “stick to the plan and never ever ever give up”. Niemand (en ik al helemaal niet) verwacht dat alles altijd in 1x lukt, maar blijf proberen!

Leuk filmpje hierover kun je vinden op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=6vuetQSwFW8

 

 

Delen via: