Even een sneak peak over wat een trainer zoal doet. Binnenkort verschijnt een wat langer artikel wat ook geplaatst gaat worden in de ProRun, maar nu even wekelijks een update in wat kleinere stukjes. Onderstaand artikel beschrijft hoe ik mijn werk als coach doe op basis van de gegevens die ik haal uit de data van jullie trainingen. Helaas is de informatie in dit artikel niet beschikbaar voor de niet Stryders onder ons. Een Stryd device is dus niet alleen handig voor jezelf. Het helpt mij ook enorm om jou als atleet te helpen om samen jouw doelen te verwezenlijken.

Als je traint op vermogen dan kan ik een mooie PDC (Power Duration Curve) grafiek toveren gebaseerd op jouw trainingsdata. Deze grafiek toont de verschillende vermogens die gemeten zijn en zijn afgezet tegen verschillende soorten tijdseenheden. Als je kijkt in de grafiek naar de ideale lijn kun je mooi zien waar de hiaten liggen en daar pas ik de trainingen op aan.

In de basis zal ik altijd 3 dingen met mijn trainingen proberen te bereiken voor je:

  1. De waarden aan de linkerkant hoger krijgen;
  2. Zorgen dat de gemeten waarden dichter bij de ideale lijn liggen;
  3. Proberen om het rechter gedeelte wat net onder je omslagpunt ligt vlakker te krijgen (aeroob vermogen toenemen).

Hieronder een aantal screenshots van de ontwikkeling over de tijd heen (ik kijk dan meestal naar de laatste 90 dagen, laatste 30 dagen, vorige week en de trainingen die al gepland staan). Even wat over de gebruikte afkortingen:

  • PD Curve – Power Duration Curve;
  • MMP – Mean Max Power (rekenkundig gemiddeld van het vermogen over een bepaalde tijdeenheid);
  • Pmax – Je maximale vermogen;
  • mFTP – Modeled FTP (geschat/gemodelleerde FTP);
  • FTP – Functional Threshold Power (je omslagpunt op basis van wattage).
Laatste 90 dagen
Laatste 30 dagen
Vorige week
Deze week (en volgende week)

Voor de echte data liefhebbers hierboven ook een nog grafiekje waarin zichtbaar waar de aerobe en anaerobe trainingen hebben plaatsgevonden.

Samengevat

Een Stryd is niet alleen een apparaatje wat handig voor jou is en waardoor je constanter gaat loper en efficiƫnter kunt omgaan met hoogteverschillen tijdens je loopje. Het is ook een apparaat wat het voor mij mogelijk maakt om jou veel beter te begeleiden omdat ik meer detail analyse kan doen over jouw trainingen en zodoende sneller en beter aanpassingen kan doen in de trainingen die nog komen wat er voor zorgt dat we samen sneller komen tot jouw doelen. Het is overigens je eigen verantwoordelijkheid om de trainingen uit te voeren zoals ze voorgeschreven staan (op de wattages die voorgeschreven staan) en mijn taak om daar van uit te gaan en zorgen dat de juiste trainingen op de juiste momenten ingepland worden in de toekomst. Het niet volgen van je training zal tot gevolg hebben dat het langer zal duren eer jij jouw doelen haalt. En nee, ik ga jullie niet periodiek of op afvraag voorzien van jullie grafiekjes. Mocht daar toch veel behoefte aan zijn, dan zal ik daar iets voor moeten gaan verzinnen.

Voor de niet Stryders (alvast een compliment dat jullie toch zo ver gekomen zijn in dit artikel) die willen weten of het te koppelen is aan jouw horloge. Check deze link. En uiteraard heb ik een leuke kortingsvoucher voor de mensen die bij mij trainen.

Heb je interesse in trainingsbegeleiding, neem dan gerust contact met me op.

Delen via: