Mijn eerste sport is wedstrijdzwemmen, maar in de voorbereiding van een toernooi in de zomer van 2014 begon in het voorjaar met lopen (van 4 naar 8 km in een paar weken). Na de zomer pakte ik het lopen weer op bij 8 km en in december stond de eerste hardloopwedstrijd van 15 km op het programma.
Ik had de smaak te pakken en had getraind tot 21 km toen ik in februari 2016 ik mijn eerste marathon liep. Achteraf gezien een wonder dat ik geen blessures heb gekregen, met veel te snel opbouwen en maar wat doen.
In 2018 wilde ik zowel Chicago als New York lopen en met twee marathons in een paar weken op de planning besloot ik dan ook in mei 2018 om de expertise van Sander in te schakelen.
In oktober liep ik tijdens de marathon in Chicago 12 minuten sneller dan ik ooit daarvoor liep (ik had toen 8 marathons gelopen). En in februari 2019 liep ik nog 12 minuten sneller!
Met zowel zwemmen als hardlopen is het soms lastig om het allemaal in de week gepland te krijgen. Doordat Sander de trainingen in Training Peaks zet, kan ik van tevoren kijken hoe het uitkomt en helpt hij me ook om met meer discipline te trainen. En als ik wat te enthousiast dingen plan geeft hij gevraagd en ongevraagd advies, waar ik erg blij mee ben.
Delen via: