Tijdens mijn collecte activiteiten voor KiKa (de stichting Kinderen Kankervrij) krijg ik vrij vaak de opmerking dat mensen wel wat willen geven maar geen cash geld bij zich hebben (wel pin pas).

Op internet zag ik deze pin automaat van sùm-up staan en besloot het eens aan te schaffen om zo meer geld op te kunnen halen voor KiKa.

Bediening van het apparaat gaat via je mobiele telefoon waar je een bedrag of product selecteert en vervolgens verschijnt het bedrag op de automaat waar een gebruiker een normale pin transactie uitvoert (zowel contactloos als via chip/magneetstrip, bankpas en creditcard). Na uitvoeren van transactie verschijnt op je telefoon nog de mogelijkheid om een transactie bon richting de klant te laten emailen of sturen via sms.

De koppeling met de telefoon loopt gewoon via bluetooth en de software werkt zowel op een Android device als op een iPhone. Ook kan er eventueel nog een bonprinter aangesloten worden. Na invoeren van de transactie op je telefoon is pin automaat binnen 1 a 2 seconde uit de standby tijd. Heb het 6 uur gebruikt (10 transacties) en batterij stond na afloop nog op maximum.

Investeringskosten zijn 19 euro en de variabele kosten zijn afhankelijk van de grote van het pinbedrag per maand (dus niet per pin transactie). Het geld staat binnen een paar dagen op je vaste tegenrekening. Er zijn verder geen vaste kosten.

In mijn specifieke geval heb ik 40.50 euro gepind en is er door SumUp 39.35 op mijn rekening overgemaakt.

Ben jij ook enthousiast en wil je van dit pin apparaat gebruik maken? Wacht dan nog even met aanvragen, want KiKa probeert dit collectief te faciliteren voor de deelnemers van Run for KiKa Marathon. Zodra hier meer bekend over is, hoor je dit van hen.

 

 

 

 

Delen via: